Jihlavská porodnice nabízí maminkám novinku. Všechny ženy teď dostávají každý den navíc porci ovoce a mléčného výrobku. Na oddělení se k tomuto kroku rozhodli po spolupráci s nutričními terapeuty. Maminky tak mají dostatek vitamínů i bílkovin, které po porodu potřebují.

porodnice miminko NEMJI

V jihlavské nemocnici mají ženy speciální dietu, která by po dobu hospitalizace měla pokrýt jejich potřeby. Nově ještě přibyly ke třem jídlům denně další dvě svačiny. „Dopoledne to jsou různé druhy ovoce, odpoledne potom mléčný výrobek,“ popisuje vrchní sestra gynekologicko-porodnického oddělení Alena Valová. Svačiny pacientky dostávají současně s dovážkou snídaně a oběda. Kromě mléka, které se podávalo, přibude více druhů mléčných výrobků.

V průměru jsou ženy na oddělení šestinedělí hospitalizovány tři dny. Jihlavskou porodnici si vybírají rodičky nejenom z Jihlavska, ale i vzdálenějších míst, například z Prahy, Brna a dalších měst. V Jihlavě také oproti celorepublikovému trendu stoupá porodnost. Loni se tam narodilo 1 183 dětí, letos zatím 446 dětí. Na pondělní Den dětí se narodilo dokonce 7 miminek. Každá šestá rodička si navíc vybrala jihlavskou porodnici přesto, že v místě nebydlí.


Vysočina plná novinek a aktuálních informací